Nieuws

En wie ben ik dan en wat doe ik zoal...

Nieuws

Ont-moeten

 15 juli 2024


Als vrouw willen we het graag, voor iedereen, goed doen. We moeten (en willen) van alles, als dochter, moeder, partner, werknemer etc.


Maar soms is er gewoon de behoefte om even helemaal niets meer te moeten. Om even alleen te zijn of met anderen die dit ook zo ervaren. Om weer te ontdekken wie jij eigenlijk bent en wat jij prettig vind. 


Lees meer


MyoYin yoga

 1 juli 2024


Vanuit mijn wens om een totaal pakket te kunnen gaan bieden en naar de mens als geheel te kijken ben ik inmiddels gestart met het geven van MyoYin yoga lessen. Ik werk in kleine groepjes zodat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht, want elk lichaam is tenslotte anders.


Lees meerVerwarring

24 juni 2024


Durf jij jezelf te zijn en te blijven? En hoe belangrijk is het wat een ander vind?


Ook mij overkomt het dus zomaar dat ik het gevoel krijg dat ik niet mezelf mag zijn, dat ik het niet goed doe, dat ik mij een richting in laat sturen die niet de juiste blijkt. En dan ontstaat bij mij een innerlijke onrust en verwarring. Triggers uit het verleden, ze zullen nooit helemaal verdwijnen…


Lees meer

On the road again

17 juni 2024


Heb jij dat ook wel eens dat er een liedje in je hoofd blijft hangen?


Voor mij was dat vandaag bovenstaand nummer. Zo kloppend voor dit moment. Al wandelend in het bos met al mijn zintuigen open besef ik dat je eigen pad wandelen eigenlijk niet heel anders is als door het bos wandelen.


Dus wat kan ik leren van mijn wandeling door het bos.


Lees meer

Tijd voor bezinning

10 juni 2024


Hoe pak jij je rust en zorg je dat je weer tijd hebt voor jezelf?


Ik had al weer besloten dat het tijd was om een weekje met de camper naar het bos te gaan. En (ook) deze keer kwam het niets te vroeg… Na een periode van nog even dit en nog even dat doen en regelen en gesprekken voeren die tijd nodig hadden om te bezinken vertrok ik weer naar het bos.


Lees meer

Zingeving

27 mei 2024


Weet jij nog waar je het eigenlijk allemaal voor doet?


Ik heb diverse periodes in mijn leven gekend dat ik besloten had dat het leven van mij niet meer hoefde. Inmiddels heb ik de keuze gemaakt om te leven en om wat van mijn leven te maken. Ik heb een missie en hoop de wereld en zijn bewoners een beetje beter achter te kunnen laten!


Lees meer


De innerlijke criticus

20 mei 2024


De stemmetjes in je hoofd die je vertellen dat je niet goed genoeg ben of dat je het toch niet kunt.. Herken je ze?


De ene dag zit ik heerlijk in de flow en lukt het me om fantastisch veel op papier te krijgen voor mijn bedrijf (ik mag ook hier nog wel leren de grens te bewaken, als ik eenmaal los ben dan stop ik niet meer…).

En de volgende dag loopt alles in je hoofd weer door elkaar.


Lees meer

Normaal

13 mei 2024


Wat is voor jou normaal? Welke normen en waarden zijn voor jou belangrijk?


Alles wat we doen en de wijze waarop we reageren komt voort uit onze normen (ongeschreven regels over hoe je je hoort te gedragen) en waarden (de achterliggende idealen die voor jou, als persoon of voor het systeem, belangrijk zijn). 


Lees meer

Holistisch

6 mei 2024


Je bent meer dan je denkt!


Ik werk inmiddels al weer heel wat jaren als coach. Met name op het gebied van stress, trauma, zingeving en vitaliteit. En daar waar ik mij eerst vooral richtte op het begeleiden via gesprekken, ontdekte ik al meer hoe belangrijk het is om naar de mens als geheel te kijken. 


Lees meer

Overtuigingen

29 april 2024


Heb jij ook zoveel gedachten en overtuigingen die de hele dag door je hoofd gaan en die in de weg gaan zitten om dromen te verwezenlijken en stappen te zetten die waardevol zijn?


Sinds onze hersenen in staat zijn om onszelf te kunnen vergelijken met anderen of met onze vroegere of toekomstige zelf, draait het in onze maatschappij om steeds maar beter zijn sneller, groter, belangrijk gelukkiger. 


Lees meer

Ben ik goed genoeg

22 april 2024


Herkenbare gedachte? Wat belemmert jou om te zijn wie je zou willen zijn en wat is hiervan het effect? In hoeverre belemmert dit je in je ontwikkeling, in je plezier in alles wat je doet?


Zoals eerder aangegeven is mijn uitgangspunt dat we allemaal mens zijn en allemaal uniek. Iedereen wordt gevormd door zijn ontstaan en zijn verleden en eventuele (traumatische) gebeurtenissen.


Lees meer

ASS en AD(H)D

15 april 2024


Wat betekent een (officiële) diagnose voor jou?


Ik ben begonnen met me verder te gaan verdiepen in de wereld van ASS en AD(H)D. En ondanks dat ik al de nodige kennis had over diverse diagnoses, ik heb o.a. bij de GGZ aan zorgprogramma’s mogen werken, leer ik zoveel bij. En daar waar ik altijd zeg dat ik diagnoses niet belangrijk vind, begrijp ik volledig wat voor (h)erkenning dit voor mensen kan betekenen.


Lees meer

Ervaringsdeskundig

8 april 2024


Herken je dat, dat er vaak mensen op je pad komen waar je raakvlakken mee hebt of waar je wat van mag leren?


Gaandeweg mijn ontwikkeling als coach mocht ik ontdekken dat ook mijn ‘soort’ klanten mee veranderde. En nog steeds wordt ik uitgedaagd om mij verder te blijven ontwikkelen om mijn klanten optimaal te kunnen begeleiden. En dat vind ik heerlijk!


Lees meer

Kennis

1 april 2024


Heb jij ook zoveel (zelfhulp) boeken? En welke stappen heb je aan de hand hiervan al op je pad kunnen maken?


Zoals je misschien gemerkt hebt verwijs ik met regelmaat naar boeken waar ik iets uit heb gehaald in mijn eigen pad van ontwikkeling. 


Lees meer

Veiligheid en verwachtingen

25 maart 2024


Ken je dat gevoel, als je in contact met andere mensen bent, dat je jezelf niet durft te laten zien. Want wat zullen ze wel niet van je vinden…


Op een gegeven bedenk je dan allerhande ‘smoesjes’ om maar niet in contact te hoeven zijn met andere mensen. Ik zocht mijn gezelschap met name bij mijn paarden en honden, want die oordelen niet over wie ik ben. 


Lees meer

OverLeven

18 maart 2024


Herken je dit:

Je bent als vrouw de hele dag druk met het vervullen van alle rollen. Als dochter, moeder, partner, werknemer en zo verder...


Maar hoe gaat het met jou?

  • Wie ben jij en wat wil jij?
  • Loop jij tegen je eigen grenzen aan?
  • Of tegen de grenzen in contact met anderen?
  • Wil jij weer ontdekken wat jouw leven waardevol maakt?


Lees meer

lichaam en geest, fluisteren, behandeling, energie

Wanneer je lichaam nee zegt

11 maart 2024


Herken je dat, stijve schouders en nek, hoofdpijn, vatbaar voor virussen, last van je maag, beklemming op de borst. Wat probeert je lichaam jou te vertellen?


Lees meer

Ze is zo ongekunsteld, zo puur, zo zuiver, zo echt, Peter van Straaten

No Nonsense?

4 maart 2024


Wat ik terug krijg van klanten is inderdaad dat ik direct ben, soms confronterend. En dat klopt, ik ga het niet uit de weg, soms is het gewoon nodig om een nieuwe opening te creeren. Maar het is altijd liefdevol, vanuit verbinding met jou als klant. En dat is ook wat ik van mijn klanten terug krijg.


Lees meer

jezelf zijn, goed genoeg

Mijzelf laten zien

26 februari 2024


Mag en kun jij jezelf zijn?


Ik moet bekennen dat ik het heel erg spannend vind om nu mijzelf te laten zien en horen. En ja, ik weet dat er altijd mensen zijn die er ‘iets’ van vinden, maar weten en voelen…


Lees meer

locatie, paarden, serrestal, buiten/binnen

Wie helpt mijn bedrijf weer mee in beweging? 

23 februari 2024


Zoals eerder gepost ben ik inmiddels weer in beweging na een operatie aan mijn rug. Op fysiek vlak heb ik dan ook voldoende uitdaging mogen ervaren. Maar mijn wereld is inmiddels wel erg klein geworden. Ik merk dan ook dat ik nu weer toe ben aan een nieuwe mentale uitdaging en vooral ook aan een ander soort contacten.


Lees meer

coaching, paarden, klik, samen pad bewandelen, puzzelstukjes, ontdekken

Coaching 

16 februari 2024


Wat is voor jou coaching? En wat is die ‘klik’ die er zou moeten zijn…


Voor mij is coachen het, tijdelijk, samen bewandelen van jouw pad. Waarin we de puzzelstukjes gaan zoeken en onderzoeken zodat jij kunt gaan ontdekken wie jij bent en wat jij wilt en hierin keuzes kunt gaan maken.


Lees meer

gezien en gehoord, zichtbaarheid, netwerken

Gezien en gehoord worden 

9 februari 2024


En als je dan gezien wordt, zien ze je dan wel zoals je echt bent of zou willen zijn?


Marketing en netwerken, ik zei altijd dat ik hier niet goed in was en dat dit was wat ik het minst leuk vond aan mijn bestaan als zelfstandig ondernemer. 


Lees meer

Coachkudde, paarden, coaching, systemisch werken

Weer in beweging 

2 februari 2024


Een jaar geleden werd ik letterlijk en figuurlijk stilgezet, ik kon niet meer lopen. Na een operatie ben ik gestart met een revalidatietraject. Na een intensief jaar van herstel, en zelfreflectie…, kan ik melden dat ik nu in de laatste fase van mijn revalidatie zit en me nu al fysiek beter voel dan hoe ik mij de afgelopen 10 jaar regelmatig heb gevoeld.


Lees meer