Ben ik goed genoeg

Ben ik goed genoeg


Herkenbare gedachte? Wat belemmert jou om te zijn wie je zou willen zijn en wat is hiervan het effect? In hoeverre belemmert dit je in je ontwikkeling, in je plezier in alles wat je doet?


Zoals eerder aangegeven is mijn uitgangspunt dat we allemaal mens zijn en allemaal uniek. Iedereen wordt gevormd door zijn ontstaan en zijn verleden en eventuele (traumatische) gebeurtenissen. En iedereen krijgt een aantal genen mee uit zijn systeem. En dat is waar we het mee mogen doen, wat we mee nemen op ons pad en waar we onze keuzes in kunnen maken.


Ik heb jarenlang het idee gehad dat ik niet goed genoeg was, dat ik anders was als anderen. En om eerlijk te zijn overvallen deze gedachten mij nog wel eens…


Inmiddels heb ik inzicht in het systeem waarin ik verwekt en geboren ben. Ook heb ik inzicht gekregen in het effect van mijn opvoeding op mijn huidige gevoel en gedrag. Alleen al dit inzicht heeft me veel gebracht. En ondertussen denderde het leven door en probeerde ik de rollen van echtgenote, moeder, dochter, zus, werknemer etc. op de best mogelijke manier in te vullen. En toen ontstond het moment om keuzes te gaan maken, bij mij kwam dit doordat ik in een complete black-out terecht kwam, op dat moment wist ik helemaal niets meer.


Toen mocht ik opnieuw beginnen. Wie ben ik en wie zou ik willen zijn? Wat heb ik nodig om ja te zeggen tegen het leven? En stap voor stap ben ik mij verder gaan ontwikkelen. Vanwege mijn diepgewortelde wantrouwen in mensen heb ik dit pad veelal alleen bewandelt. Vele jaren opleiding waarin ik mezelf telkens op een stuk tegen mocht komen en heel veel boeken lezen. En uiteindelijk vanuit vertrouwen de stap gemaakt om anderen in te schakelen om 1 op 1 mijn thema’s aan te kijken, op zowel mentaal als fysiek gebied.


En jij…Ben jij ook zo’n vrouw die zoveel rollen vervult, als vrouw van, als kind van, als moeder van, als werknemer, als…. En op welke plaats zet jij jezelf? Hoeveel tijd neem jij voor jezelf? Weet jij (nog) wie je bent en wat jij nu eigenlijk wilt?


#zingeving #goedgenoeg #systeem #ontwikkeling #jezelfzijn