Veiligheid en verwachtingen

Veiligheid en verwachtingen


Ken je dat gevoel, als je in contact met andere mensen bent, dat je jezelf niet durft te laten zien. Want wat zullen ze wel niet van je vinden…


Op een gegeven bedenk je dan allerhande ‘smoesjes’ om maar niet in contact te hoeven zijn met andere mensen. Ik zocht mijn gezelschap met name bij mijn paarden en honden, want die oordelen niet over wie ik ben. Wat overigens niet wil zeggen dat ze altijd je gezelschap op prijs stellen, inmiddels weet ik dat er geen betere spiegels zijn om jezelf in te leren kennen…


De maatschappij lijkt tegenwoordig zoveel eisen te stellen aan ons als mens, hoe kun je daar nou (altijd) aan voldoen? Ik weet inmiddels dat ik het niet kan. Ik heb altijd al het gevoel gehad dat ik ‘anders’ was. Een erg leuk boekje hierover is ‘Zo ben ik nu eenmaal’ van Willem van der Does, als je op zoek bent naar een passende diagnose voor jezelf . Ik herkende mijzelf in verschillende types . Maar uiteindelijk zijn het alleen maar gedragskenmerken, en is het natuurlijk niet wie ik ben.


Inmiddels, heel wat studie en persoonlijke ontwikkeling verder, weet ik waarom ik ben wie ik ben. En lukt het mij blij te zijn met mezelf en vooral trots op wat ik geworden ben ondanks, en dankzij, alles wat er op mijn pad is gekomen… En durf ik dit, en dus ook mezelf, te laten zien.


Zou jij ook meer inzicht willen creëren in waarom je nu doet wat je doet en bent wie je bent? Volgende maand ga ik van start met maandelijkse gratis informatiebijeenkomsten. En… elke bijeenkomst zal ik samen met mijn paarden een gratis kennismakingssessie gaan verloten.


#verbonden #betrokken #veiligheid #verwachtingen #jezelfzijn