Verwarring

Verwarring

 

Durf jij jezelf te zijn en te blijven? En hoe belangrijk is het wat een ander vind?

 

Ook mij overkomt het dus zomaar dat ik het gevoel krijg dat ik niet mezelf mag zijn, dat ik het niet goed doe, dat ik mij een richting in laat sturen die niet de juiste blijkt. En dan ontstaat bij mij een innerlijke onrust en verwarring. Triggers uit het verleden, ze zullen nooit helemaal verdwijnen…

 

Hoe ik dat oplos? Door te wandelen, door te ontspannen en me naar binnen te richten en door te lezen. De afgelopen dagen heb ik weer een aantal mooie boeken mogen lezen, die mij allemaal iets brengen waardoor ik weer bij mezelf kan komen. Wat ik heb gelezen: ‘Bloedirritant – de onzichtbare strijd van vrouwen met ADHD’ van Jacqueline van de Sande en Sandra Kooij waarin ik veel van mezelf herken, maar zeker niet alles. ‘Er is nog zoveel te winnen – alle delen helen met Internal Family Systems’ van Annechien Scholte-van der Veen waarin ik zoveel van mijn eigen verhaal en pad herken (ik wou dat ik zo kon schrijven). Van IFS heb ik al een aantal boeken, maar dit boek maakt het zoveel helderder.

 

En op dit moment lees ik ‘Complexe PTSS – een praktische gids voor het overwinnen van jeugdtrauma’ van Pete Walker en ook hier weer veel herkenning, want ook ik ben bekend met jeugdtrauma. En ik herlees ‘De levende erfenis van trauma transformeren’ van Janina Fisher. Want dit is waar mijn hart sneller van gaat kloppen, dit is waar ik mensen bij wil begeleiden, (vroegkinderlijk ontwikkelings)trauma.

 

En om niet weer zo makkelijk van mijn pad af te wijken ga ik daarna verder met ‘Building a story brand – clarify your message so customers will listen’ van Donald Miller en Calimeromarketing 3.0 van Karen Romme om de wereld te laten weten wie ik ben en wat ik kan betekenen!

 

#persoonlijkeontwikkeling #trauma #jezelfzijn #dejuisteweg