Ervaringsdeskundig

Ervaringsdeskundig


Herken je dat, dat er vaak mensen op je pad komen waar je raakvlakken mee hebt of waar je wat van mag leren?


Gaandeweg mijn ontwikkeling als coach mocht ik ontdekken dat ook mijn ‘soort’ klanten mee veranderde. En nog steeds wordt ik uitgedaagd om mij verder te blijven ontwikkelen om mijn klanten optimaal te kunnen begeleiden. En dat vind ik heerlijk!


Vooral de ontdekking dat verhalen van klanten vaak – onuitgesproken – raakvlakken hebben met je eigen verhaal blijf ik bijzonder vinden. Ik zeg vaak gekscherend dat ik ervaringsdeskundig ben op bijna alles wat maar mogelijk is, dus dat is dan wellicht niet zo raar als er raakvlakken blijken te zijn.


En al deze ervaringsdeskundigheid heeft mij ook gemaakt tot wie ik ben en tot wat ik doe, en daar ben ik zeker trots op! Gelukkig heb ik gedurende mijn opleidingen tot Coach en therapeut ook geleerd dat mijn oplossing niet voor iedereen werkt. Maar ik zie het wel als deel van mijn kracht dat ik ‘begrijp’ waar mensen doorheen zijn gegaan en wat ze gemaakt heeft tot wie ze nu zijn. En voor mij als coach is het ook zo fijn om nog steeds te mogen leren van de oplossingen die mijn klanten inzetten op hun pad.


Wellicht heb ik ook iets in mijn hutkoffer waar jij mee geholpen bent…


#ervaringsdeskundig #herkenning #veiligheid #betrokken #jezelfzijn