Nieuws

En wie ben ik dan en wat doe ik zoal...

Nieuws

ASS en AD(H)D

15 april 2024


Wat betekent een (officiële) diagnose voor jou?


Ik ben begonnen met me verder te gaan verdiepen in de wereld van ASS en AD(H)D. En ondanks dat ik al de nodige kennis had over diverse diagnoses, ik heb o.a. bij de GGZ aan zorgprogramma’s mogen werken, leer ik zoveel bij. En daar waar ik altijd zeg dat ik diagnoses niet belangrijk vind, begrijp ik volledig wat voor (h)erkenning dit voor mensen kan betekenen.


Lees meer

Ervaringsdeskundig

8 april 2024


Herken je dat, dat er vaak mensen op je pad komen waar je raakvlakken mee hebt of waar je wat van mag leren?


Gaandeweg mijn ontwikkeling als coach mocht ik ontdekken dat ook mijn ‘soort’ klanten mee veranderde. En nog steeds wordt ik uitgedaagd om mij verder te blijven ontwikkelen om mijn klanten optimaal te kunnen begeleiden. En dat vind ik heerlijk!


Lees meer

Kennis

1 april 2024


Heb jij ook zoveel (zelfhulp) boeken? En welke stappen heb je aan de hand hiervan al op je pad kunnen maken?


Zoals je misschien gemerkt hebt verwijs ik met regelmaat naar boeken waar ik iets uit heb gehaald in mijn eigen pad van ontwikkeling. 


Lees meer

Veiligheid en verwachtingen

25 maart 2024


Ken je dat gevoel, als je in contact met andere mensen bent, dat je jezelf niet durft te laten zien. Want wat zullen ze wel niet van je vinden…


Op een gegeven bedenk je dan allerhande ‘smoesjes’ om maar niet in contact te hoeven zijn met andere mensen. Ik zocht mijn gezelschap met name bij mijn paarden en honden, want die oordelen niet over wie ik ben. 


Lees meer

OverLeven

18 maart 2024


Herken je dit:

Je bent als vrouw de hele dag druk met het vervullen van alle rollen. Als dochter, moeder, partner, werknemer en zo verder...


Maar hoe gaat het met jou?

  • Wie ben jij en wat wil jij?
  • Loop jij tegen je eigen grenzen aan?
  • Of tegen de grenzen in contact met anderen?
  • Wil jij weer ontdekken wat jouw leven waardevol maakt?


Lees meer

lichaam en geest, fluisteren, behandeling, energie

Wanneer je lichaam nee zegt

11 maart 2024


Herken je dat, stijve schouders en nek, hoofdpijn, vatbaar voor virussen, last van je maag, beklemming op de borst. Wat probeert je lichaam jou te vertellen?


Lees meer

Ze is zo ongekunsteld, zo puur, zo zuiver, zo echt, Peter van Straaten

No Nonsense?

4 maart 2024


Wat ik terug krijg van klanten is inderdaad dat ik direct ben, soms confronterend. En dat klopt, ik ga het niet uit de weg, soms is het gewoon nodig om een nieuwe opening te creeren. Maar het is altijd liefdevol, vanuit verbinding met jou als klant. En dat is ook wat ik van mijn klanten terug krijg.


Lees meer

jezelf zijn, goed genoeg

Mijzelf laten zien

26 februari 2024


Mag en kun jij jezelf zijn?


Ik moet bekennen dat ik het heel erg spannend vind om nu mijzelf te laten zien en horen. En ja, ik weet dat er altijd mensen zijn die er ‘iets’ van vinden, maar weten en voelen…


Lees meer

locatie, paarden, serrestal, buiten/binnen

Wie helpt mijn bedrijf weer mee in beweging? 

23 februari 2024


Zoals eerder gepost ben ik inmiddels weer in beweging na een operatie aan mijn rug. Op fysiek vlak heb ik dan ook voldoende uitdaging mogen ervaren. Maar mijn wereld is inmiddels wel erg klein geworden. Ik merk dan ook dat ik nu weer toe ben aan een nieuwe mentale uitdaging en vooral ook aan een ander soort contacten.


Lees meer

coaching, paarden, klik, samen pad bewandelen, puzzelstukjes, ontdekken

Coaching 

16 februari 2024


Wat is voor jou coaching? En wat is die ‘klik’ die er zou moeten zijn…


Voor mij is coachen het, tijdelijk, samen bewandelen van jouw pad. Waarin we de puzzelstukjes gaan zoeken en onderzoeken zodat jij kunt gaan ontdekken wie jij bent en wat jij wilt en hierin keuzes kunt gaan maken.


Lees meer

gezien en gehoord, zichtbaarheid, netwerken

Gezien en gehoord worden 

9 februari 2024


En als je dan gezien wordt, zien ze je dan wel zoals je echt bent of zou willen zijn?


Marketing en netwerken, ik zei altijd dat ik hier niet goed in was en dat dit was wat ik het minst leuk vond aan mijn bestaan als zelfstandig ondernemer. 


Lees meer

Coachkudde, paarden, coaching, systemisch werken

Weer in beweging 

2 februari 2024


Een jaar geleden werd ik letterlijk en figuurlijk stilgezet, ik kon niet meer lopen. Na een operatie ben ik gestart met een revalidatietraject. Na een intensief jaar van herstel, en zelfreflectie…, kan ik melden dat ik nu in de laatste fase van mijn revalidatie zit en me nu al fysiek beter voel dan hoe ik mij de afgelopen 10 jaar regelmatig heb gevoeld.


Lees meer