Angst & trauma

Angst & trauma

 

Herken je dit

Heb je (soms onbewust) iets naars meegemaakt, een ongeluk, een brand, een overlijden, een aanranding, misbruik, pesterijen of iets anders (bijvoorbeeld in de uitoefening van je beroep), en zit je niet meer zo lekker in je vel? Merk je dat je af en toe overheerst wordt door je emoties, vaak uit dit zich in boosheid of een mateloos verdriet? Herken je jezelf of je eigen reactie niet meer?

 

Dan is de kans groot dat je een trauma hebt

Al heel vroeg in je leven kun je angstige of stressvolle ervaringen opdoen. Ook al kun je er dan nog geen woorden aan geven, toch word dit opgeslagen in je lichaamsgeheugen. En gedurende de jaren dat je opgroeit komen er diverse angstige ervaringen op je pad, of je ervaart dat andere mensen in je naaste omgeving angstig zijn. Veelal kleine ervaringen die op zich niet traumatisch hoeven te zijn. Maar door een samenspel van onder andere je tijd in de baarmoeder, de wijze waarop je hebt kunnen hechten, de opvoedstijl waar je mee opgroeit, de omgeving waarin je opgroeit, de waarden en normen die je meekrijgt en die je je eigen maakt en de wijze waarop je naar dingen kijkt en erover nadenkt kan het toch gebeuren dat er een trauma ontstaat.

 

Wat doe ik

Met behulp van diverse methodieken ga ik met jou op zoek naar waar je een trauma - of de basis voor je trauma - hebt opgelopen. Aan de hand van levensbehoeften en door middel van het werken met paarden gaan we werken aan herstel van je basisvertrouwen.

 

Resultaat

Door je basisvertrouwen te herstellen kom je weer dichter bij je kern, sta je steviger in je kracht en leer je weer op jezelf te vertrouwen. Hierdoor verklein je de kans op het opnieuw oplopen van een trauma.

Ervaringen

"Een jeugd die getekend werd door lichamelijk en sexueel misbruik laat behoorlijk sporen achter in je volwassen leven. Gevoelens als niet goed genoeg zijn en er niet bij (willen) horen. Het gebrek aan vertrouwen in anderen, maar zeker in jezelf. Stapje voor stapje werk ik aan herstel en verandering. En helaas kan niet iedereen omgaan met de veranderingen die zie bij mij voltrekken. Dus daar waar ik mijzelf steeds meer terug vind, moet ik ook leren om mensen los te laten. Ik ben er nog niet, maar ben goed onderweg."

Contact

 
 
 
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring (beide vindt u onderaan deze pagina)
 

No Nonsense Coach

 

Waar mens en dier:

  • gezien en gehoord worden
  • zichzelf mogen, kunnen en durven zijn
  • goed zijn zoals ze zijn

 

Met respect en betrokkenheid voor mens en dier begeleid ik bij het (her)ontdekken en herstellen van het eigen unieke ik. No Nonsense, daadkrachtig en inspirerend...

 

 

Algemene gegevens

 

Telefoon: 06-21928764

Adres: Kloosterweg 20, 8741 KB Hartwerd

Mail: anita@nononsensecoach.nl

 

KvK 01102045

BTW NL1918.66.751B01

AGB code 98101166

 

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

 

Copyright No Nonsense Coach