Teamontwikkeling

Teamontwikkeling

 

Herken je dit

Is het tijd voor verandering, maar lijken de mensen stil te staan? Lukt het als leidinggevende niet om uw team te motiveren? Loopt het ziekteverzuim uit de hand? Klopt er iets niet in de teamsamenstelling of zijn de rollen niet goed verdeeld? Misschien heeft u een nieuw team/veel nieuwe medewerkers?

 

Wat belemmert mensen in hun ontwikkeling? Wat maakt dat mensen gemotiveerd blijven? Wat zorgt dat mensen in hun kracht staan? Hoe leer je elkaars kwaliteiten kennen en inzetten?

 

Wat doe ik

Door mijn jarenlange ervaring als leidinggevende en werknemer weet ik als geen ander hoe belangrijk het is dat een ieder op de juiste plek zit en over voldoende vaardigheden beschikt om zijn taak goed uit te kunnen voeren. En nog belangrijker, dat werknemers goed in hun vel zitten om te voorkomen dat ze hun taak niet meer uit kunnen voeren door uitval.

 

We gaan werken aan het vergroten van zelfkennis, het verkrijgen van inzichten in kwaliteiten en vaardigheden en het ontdekken waar je energie van krijgt en wat energie kost. Tevens gaan we kijken naar de rollen die men nu inzet binnen een team en wat men hierin zou kunnen veranderen om te zorgen dat men met en binnen het team optimaal kan functioneren.

 

Resultaat

Vertrouwen is de basis voor een succesvol team. Vertrouwen bouw je op door elkaar beter te leren kennen en positieve gezamenlijke ervaringen te creƫren. Feedback geven en ontvangen is in dit team een vanzelfsprekendheid. Conflicten zijn er om van te leren. In een succesvol team kent iedereen zijn rol en neemt hij of zij verantwoordelijkheid voor het eigen en het teamresultaat.

 

Inzet van paarden

Werken met paarden is een effectief en krachtig instrument, het geeft op een doeltreffende en snelle manier inzicht in het functioneren van personen en teams. Onbalans in teams wordt door paarden direct gesignaleerd. Paarden communiceren via non-verbale communicatie en reageren ook bij mensen op de, vaak onbewuste, non-verbale signalen. De reactie van paarden is direct en helder maar oordeelvrij.

 

Paarden leven in en kudde en hebben hierin ieder een eigen rol. Voor hun overleving moeten zij op elkaar en hun leider kunnen vertrouwen. Duidelijkheid in rangorde, samenwerking en taakverdeling zorgt voor veiligheid in de kudde.

Door simpele oefeningen die vanaf de grond met het paard worden gedaan, wordt je eigen gedrag, intentie en emotie gespiegeld. Je wordt je bewust van je eigen (onbewuste) gedrag, intenties en emoties door de reactie van het paard. Elke verandering bij jezelf heeft ook direct effect op de reactie van het paard. Een ideale manier dus om te oefenen met nieuw gedrag. Ervaringsgericht!

 

Het programma

Het programma en de programmaduur zijn afhankelijk van de vraag en het thema. Gekozen kan worden voor een workshop of een training van een dagdeel, een dag of langer. Dit zal vooraf tijdens een intake op basis van de vraag besproken worden, waarna er een offerte op maat gemaakt wordt.

 

Mogelijke onderwerpen:

  • Zelfvertrouwen, kwaliteiten en competenties

Doordat je jezelf beter leert kennen en weet wat je zwakke en sterke punten zijn, kan je zelfbewust(er) je werkzaamheden verrichten en vanuit je eigen kracht besluiten nemen over je loopbaan. Inzicht in de rollen binnen een team en wat jij hierin toe kunt voegen zorgt ervoor dat je telkens bewust een keuze kunt maken over welke stappen jij, binnen je eigen grenzen, wilt nemen.

  • Communicatie, feedback en samenwerking

Door o.a. samen met het paard bepaalde opdrachten uit te voeren wordt helder welke non-verbale en verbale communicatiemethode een ieder inzet en wat hiervan het effect is in het team. Ook ga je ervaren hoe je goede feedback kunt geven en ontvangen.

  • Leiderschap

Door middel van o.a. opdrachten met (een deel van) de kudde ervaar je wat natuurlijk leiderschap is, wat voor jou wel en niet werkt en op welke wijze je anderen kunt motiveren.

  • Contact maken, teamrollen en grenzen aangeven

Door o.a. gebruik te maken van het kuddegedrag ga je ontdekken welke rol/plaats je inneemt en hoe je je eigen grenzen kunt stellen en bewaken. Je leert jezelf en elkaar beter kennen.

Ervaringen

"Naar aanleiding van een drietal teamtrainingen bij Noorderbreedte:

"Anita is zeer laagdrempelig, en daardoor gemakkelijk benaderbaar. Ze weet te confronteren, maar veroordeelt niet. Een hele mooie eigenschap om een ander te helpen. Mede daardoor krijg je de kans om naar jezelf te kijken en kun je verder met jouw eigen ontwikkeling."

Contact

 
 
 
 
 
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring (beide vindt u onderaan deze pagina)
 

No Nonsense Coach

 

Waar mens en dier:

  • gezien en gehoord worden
  • zichzelf mogen, kunnen en durven zijn
  • goed zijn zoals ze zijn

 

Met respect en betrokkenheid voor mens en dier begeleid ik bij het (her)ontdekken en herstellen van het eigen unieke ik. No Nonsense, daadkrachtig en inspirerend...

 

 

Algemene gegevens

 

Telefoon: 06-21928764

Adres: Kloosterweg 20, 8741 KB Hartwerd

Mail: anita@nononsensecoach.nl

 

KvK 01102045

BTW NL1918.66.751B01

AGB code 98101166

 

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

 

Copyright No Nonsense Coach