Organisaties


Organisaties

 

 • Is het tijd voor veranderingen maar willen/kunnen uw mensen niet veranderen? 
 • De regie kwijt
 • Dreigen er medewerkers uit te vallen
 • Is het ziekteverzuim hoog? 
 • Klopt er iets niet in de teamsamenstelling of zijn de rollen niet goed verdeeld?
 • Wil je de duurzame inzetbaarheid en motivatie van je mensen verhogen?

 

Persoonlijke ontwikkeling

We gaan werken aan het vergroten van zelfkennis, het verkrijgen van inzichten in kwaliteiten en vaardigheden en het ontdekken waar je energie van krijgt en wat energie kost. Tevens gaan we kijken naar de rollen die men nu inzet binnen een team en wat men hierin zou kunnen veranderen om te zorgen dat men met en binnen het team optimaal kan functioneren.


Team ontwikkeling

Het is van groot belang dat iedere werknemer op de juiste plek zit. Dat ze over voldoende vaardigheden beschikken om zijn of haar taak goed uit te voeren en nog belangrijker: dat ze goed in hun vel zitten en hun taken met plezier volbrengen. Ik ondersteun en bied hulp bij dit proces door middel van:

 • het vergroten van zelfkennis
 • het verkrijgen van inzicht in kwaliteiten en vaardigheden
 • onderzoek naar wat kost veel energie, waar krijg je energie van?
 • ontdekken van de rollen binnen een team
 • eventueel veranderen van die rollen om het team optimaal te laten functioneren


Psycho educatie

"Voorkomen is beter dan genezen..." Een mooie uitspraak en zo waar! Door middel van psycho educatie, zowel individueel als in teams creer je inzicht in waarom je doet wat je doet en wat hierin helpend of niet helpend is in de rollen die je inneemt. Wat is de juiste onderlinge communicatie, welke leiderschapstijlen zet je in, hoe bewaak jij je grenzen en hoe kun je andere keuzes maken om te voorkomen dat je je rol(len) niet meer uit kunt voeren?


Mijn kracht

Met respect en betrokkenheid help ik mensen groeien. Ik begeleid bij het ontdekken van vaardigheden en kwaliteiten. Vanuit een rijke levenservaring en vanuit mijn werkervaring bied ik zoveel meer dan standaardcoaching: ik werk op een dieper niveau aan de oorzaak van het ervaren probleem en verminder zo de kans op terugval in het oude patroon. No Nonsense, inspirerend en daadkrachtig

 

Een verandering wordt op deze wijze steviger verankerd. Mensen (her)ontdekken hun eigen kwaliteiten en kracht en weten weer waar ze voor staan en wat ze willen. Een win-win situatie: gezonde medewerkers én een gezonde organisatie. Ik werk met diverse bewezen methodieken en desgewenst met inzet van paarden.


Inzet paarden

Bij elke groepstraining of individuele sessie worden daar waar gewenst paarden ingezet. Zeker als volwassene zitten we al zo vaak in ons hoofd en proberen we oplossingen hier vanuit te zoeken. Maar er is/we zijn nog zoveel meer. Gebeurtenissen uit onze vroege kindertijd en uit ons systeem worden niet in het hoofd opgeslagen, deze zijn opgeslagen in ons lijf. Dit is waarbij paarden ons zo mooi een spiegel voor kunnen houden en ons tot inzicht kunnen laten komen. Daarnaast hebben we in de loop van tijd 'verhalen' gemaakt om ons gedrag en onze emotie naar onszelf te vertalen, het paard helpt om terug te komen tot de essentie.


Naar aanleiding van een drietal teamtrainingen bij Noorderbreedte:


''Anita is zeer laagdrempelig, en daardoor gemakkelijk benaderbaar. Ze weet te confronteren, maar veroordeelt niet. Een hele mooie eigenschap om een ander te helpen. Mede daardoor krijg je de kans om naar jezelf te kijken en kun je verder met jouw eigen ontwikkeling.''

'Samen met mijn collega's een middag een cursus gehad bij Anita.Zeer indrukwekkend om dit samen met paarden te doen ( Wat ik als Nuchter Fries niet had gedacht) om als collega's dichter bij elkaar te komen en elkaar beter te begrijpen.Het is zeker een aanrader. Maar als het vanuit het werk mogelijk is zou ik het iets vaker doen dan een middag.''

Ik heb een aantal sessies coachen met paarden gedaan. Anita en de paarden geven me inzicht in waarom ik ben zoals ik ben en hoe ik daar mee om ga maar ook vooral de vraag stellen hoe wil jij er mee omgaan, wat wil je bereiken. Ze werkt vooral vanuit het gevoel. Soms dacht ik wel na een sessie wat moet ik er mee maar het werkt door. Je gaat onbewust echt met je zelf aan de gang. Het is ook gewoon leuk om op deze manier met jezelf bezig te zijn . daarom ook zo geschikt voor kinderen. spelenderwijs aan je zelf werken. Ik zou zeggen doen! Anita is een leuke, echte, inspirerende vrouw"