Burn-out & stress

Burn-out & stress

 

Herken je dit

Heb je last van concentratieverlies, extreme vermoeidheid, emotionele labiliteit, geheugenproblemen of slaapproblemen? Voel je je leeg en uitgeput? Kun je de druk niet meer aan?

 

Stress hoort bij het leven

Maar wanneer stress te lang duurt, herstelt je lichaam niet meer. Dit kan tot een burn-out en een scala aan bijbehorende klachten leiden. Er kunnen zich verschijnselen voordoen van vervreemding ten opzichte van anderen. Er is geen ruimte meer voor bezinning, contact maken, verwerken, stilstaan en genieten.

 

Mensen raken overspannen door een combinatie van factoren (werk, privé en innerlijke factoren) die chronische stress opleveren: voortdurend de focus leggen op dingen die overwonnen moeten worden, constant bezig zijn met overleven, de lat te hoog leggen en absoluut niet mogen falen.

 

Wat doe ik

De manier waarop je de wereld ervaart heeft te maken met hoe je bent opgegroeid, en met welke normen en waarden, binnen de diverse systemen (gezin, vrienden, werk etc) waar je onderdeel van bent. Bij een burn-out werken we aan de vragen: 'wie ben ik?' en 'wat wil ik?' En aan het vergroten van jouw zelfvertrouwen en weerbaarheid en daarnaast natuurlijk aan balans en ontspanning. Dit doe ik met behulp van diverse methodieken.

 

Resultaat

Door je triggers te leren herkennen en door je bewust te worden waarom je doet wat je doet en te ontdekken wie je bent en wat je nu eigenlijk echt wilt kom je weer dichter bij je kern, sta je steviger in je kracht en leer je weer op jezelf te vertrouwen. Hierdoor verklein je de kans op het opnieuw oplopen van stress of een burn-out.

Ervaringen

"Alleen onderweg kon ik alleen nog maar huilen en thuis verviel ik in woede uitbarstingen. Totdat ik op een gegeven moment niet eens meer wist welke knoppen ik waarvoor moest gebruiken in de auto en ik thuis alleen nog maar kon zeggen: "Ik weet het niet". Een totale black-out. Binnen een paar weken weer aan het werk, want ja ze hadden me nodig... Maar zelf heel lang nodig gehad om dingen weer op te kunnen pakken, mijn geheugen weer te leren gebruiken en mijn herinneringen terug te krijgen. Inmiddels heb ik geleerd om zowel naar mijn gevoel als mijn verstand te luisteren en weet ik weer wie ik ben en waar ik voor sta. En het allerbelangrijkste in contacten met anderen is dat ik nu respectvol mijn grenzen aan kan geven."

Contact

 
 
 
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring (beide vindt u onderaan deze pagina)
 

No Nonsense Coach

 

Waar mens en dier:

  • gezien en gehoord worden
  • zichzelf mogen, kunnen en durven zijn
  • goed zijn zoals ze zijn

 

Met respect en betrokkenheid voor mens en dier begeleid ik bij het (her)ontdekken en herstellen van het eigen unieke ik. No Nonsense, daadkrachtig en inspirerend...

 

 

Algemene gegevens

 

Telefoon: 06-21928764

Adres: Kloosterweg 20, 8741 KB Hartwerd

Mail: anita@nononsensecoach.nl

 

KvK 01102045

BTW NL1918.66.751B01

AGB code 98101166

 

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

 

Copyright No Nonsense Coach