Behandeling paard

Behandeling paard

 

Herken je dit

Na een ervaren lichamelijk of psychisch ongemak kan bij het paard iets vast komen te zitten in het lichaam (of de geest). En een paard zal niet snel laten zien dat hij niet goed in zijn vel zit. Maar uiteindelijk kan dit zich uiten in (onverklaarbare) lichamelijke klachten of gedragsproblemen.

 

Daarnaast worden paarden door ons ingezet voor diverse doeleinden en met diverse hulpmiddelen (coaching, halsters, zadels, bitten, trainingswijze etc). En al hoe goed wij er ook voor zorgen om dit op de juiste manier te doen, komt het regelmatig voor dat het paard hiervan op enige wijze last ervaart. Ieder paard is uniek en zal dit op zijn eigen wijze laten zien.

 

Wat doe ik

Een behandeling is geschikt voor het aanpakken van zowel lichamelijke klachten als bij gedragsproblemen (veroorzaakt door psychische of fysieke klachten). Door een behandeling wordt het natuurlijke evenwicht in het lichaam en het hoofd hersteld door middel van het toevoegen van energie en het verwijderen van blokkades en oude trauma’s. Het zelfgenezend vermogen wordt weer geactiveerd. De behandeling vind plaats door middel van het zacht opleggen van de handen en het scannen en waar nodig behandelen van het lichaam.

 

In mijn behandeling maak ik gebruik van diverse technieken. Ik heb een basisopleiding Craniosacraal voor paarden gevolgd, met een aantal aanvullende modules waaronder het opsporen van en werken met blokkades/trauma’s. Mijn opleiding tot CranioSacraal therapeut voor paarden hoop ik in juni 2019 af te ronden. Daarnaast heb ik een opleiding tot energetisch therapeut afgerond. In deze opleiding heb ik geleerd te werken met de energiesystemen die zich in ieder levend wezen bevinden.

 

En ik heb een 2 daagse Seminar-Workshop in Beyond Horse Massage: The Masterson Method® mogen volgen. Dit is een interactieve methode van lichaamswerk, waarbij je de reacties van het paard op onze aanraking leert herkennen. Hierdoor kun je opgebouwde spanning in het lichaam opsporen die prestaties bij je paard beïnvloeden. In tegenstelling tot andere (traditionele) methoden, maakt deze methode het mogelijk voor het paard om zelf actief deel te nemen in het proces van het loslaten van spanning. Ik doe dit dus samen met het paard...

 

Resultaat

Het paard is leidend in hoeveel er in een behandeling tot stand gebracht kan worden. Zodra ik een signaal van het paard krijg zal ik de behandeling dan ook afronden. Na een volledige behandeling mag een paard minimaal 3 dagen niet belast (lichamelijk en geestelijk) of getraind worden om het zelf-genezend vermogen optimaal in staat te stellen om het herstel op te pakken. Indien nodig en gewenst kan er een vervolgafspraak gemaakt worden.

 

Deze behandelingen kunnen nooit een bezoek aan een dierenarts vervangen. De behandeling kan wel ondersteuning bieden bij medische handelingen (in overleg met de behandelend arts).

 

Ervaringen

""Maar het mag duidelijk zijn... je "moet" wat met die handen"

"Ook kan hij weer heerlijk rollen, hier had hij echt moeite mee en het duurde soms wel een kwartier voordat hij eindelijk lag. Nu ligt ie binnen een minuut! Ook tijdens het rijden merk ik verschil, meer energie en gewoon beter in zijn lijf."

"Anita is echt een zeer kundig, ontspannen en fijn mens wat alle tijd neemt voor de behandeling, kortom een echte aanrader!""

Contact

 
 
 
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring (beide vindt u onderaan deze pagina)
 

No Nonsense Coach

 

Waar mens en dier:

  • gezien en gehoord worden
  • zichzelf mogen, kunnen en durven zijn
  • goed zijn zoals ze zijn

 

Met respect en betrokkenheid voor mens en dier begeleid ik bij het (her)ontdekken en herstellen van het eigen unieke ik. No Nonsense, daadkrachtig en inspirerend...

 

 

Algemene gegevens

 

Telefoon: 06-21928764

Adres: Kloosterweg 20, 8741 KB Hartwerd

Mail: anita@nononsensecoach.nl

 

KvK 01102045

BTW NL1918.66.751B01

AGB code 98101166

 

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

 

Copyright No Nonsense Coach