Over mij

Over mij

 

Wie ben ik:

Ik ben Anita van der Velde en ik woon met mijn gezin en een mini kudde paarden op een boerderij in de omgeving van Bolsward. Zo rond mijn veertigste jaar kwam (ook) bij mij de vraag omhoog: "Wie ben ik nu en wat wil ik eigenlijk?" En ook bij mij werd het duidelijk dat ik toch bepaalde mechanismen had ontwikkeld die mij niet echt verder hielpen. In mijn coachopleiding heb ik hier aan mogen werken.

 

Door het besef dat veel 'problemen' ontstaan in de kinderjaren heb ik mij hierna verder geschoold specifiek gericht op het coachen van kinderen en het gezin. En toen een aantal jaren later, en getriggerd door de vragen die ik regelmatig als coach kreeg, ben ik mij verder gaan specialiseren en heb ik een opleiding gevolgd tot CREF-Methode® behandelaar. Wil je meer weten over mijn werkervaring en gevolgde opleidingen? Klik dan hier

Wil je meer weten over wie ik nu eigenlijk ben... maak dan een (vrijblijvende) afspraak dan laat ik het je ervaren.

 

Angsten en trauma

En inmiddels kan ik mij door opleiding, levenservaring en werkervaring expert noemen op het gebied van angsten en trauma. Veelal hebben deze een oorsprong in de hele vroege jeugd of heeft dit te maken met hoe iemand gehecht is en welke normen, waarden en overtuigingen je meegekregen hebt.

 

De paarden

In mijn begeleiding maak ik onder andere gebruik van mijn kudde paarden. En ik merkte dat mijn werk ook effect had op mijn paarden. Binnen onze kudde hebben we ook een aantal dieren waarbij de manier waarop we 'normaal' met de paarden omgingen niet altijd de juiste bleek. Daarnaast kom ik inmiddels regelmatig op wedstrijdterrein met mijn dochter en ben ik mij meer gaan interesseren in het paard op zich en de samenwerking tussen mens en paard. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik mij ook op dit gebied ben gaan ontwikkelen. Gestart met een basisopleiding CranioSacraal voor paarden, gevolgd door een opleiding tot Energetisch Therapeut en uiteindelijk de opleiding tot Basis RuiterCoach. En inmiddels kan ik zeggen dat ik mijn expertise van angst en trauma, ook kan inzetten voor het paard.

 

De behoeften van mens en paard

De behoeften van mens en/of paard en de ontwikkeling hiervan vormen de rode draad in mijn begeleiding

Elk persoon en elk dier heeft bij zijn of haar ontstaan een aantal behoeften. Wanneer hier aan voldaan is dan is er sprake van een stevig basisvertrouwen. Door ervaringen, vooral gedurende de eerste levensjaren, wordt dit basisvertrouwen verder opgebouwd of afgebouwd. Gedragskenmerken waar je last van hebt, bij jezelf of je paard, kunnen vaak herleid worden naar dit basisvertrouwen.

 

No Nonsense...?

Ook ik heb lange tijd de paarden buiten mijn website gehouden, want ja No Nonsense en met paarden werken (vaag), dat paste niet bij elkaar. Maar inmiddels weet ik dat er niets zo No Nonsense is als een paard, zo zonder oordeel, zo in het hier en nu en helder en eerlijk. En dat zijn de eigenschappen waar ik ook voor sta! Dus inmiddels zijn ze niet meer uit mijn werk weg te denken en kan ik mezelf geen betere spiegel wensen voor mijn eigen werkwijze en ontwikkeling.

 

Ook het feit dat ik enorm sterk bleek te zijn in het scannen en werken met mijn handen (een gave wordt dit ook wel genoemd) was voor mij wel even een drempel om mee naar buiten te treden. Maar mijn werkwijze blijft No Nonsense en nuchter, wat ik ook doe. Uiteindelijk gaat ook dit om het hebben van verbinding en empathisch vermogen. De dingen die mij maken tot wie ik ben en zeker tot mijn kracht behoren in alles wat ik doe.

 

Dus.. dit is wie ik ben. No Nonsense maar met vele vaardigheden die ik graag inzet om mens en dier te begeleiden. Laat maar weten waar ik jou mee en bij mag begeleiden. Alles mag, wat mij betreft is er geen goed of fout!

 

Waar sta ik voor:

Met respect en betrokkenheid voor mens en dier help ik groeien en begeleid ik bij het (her)ontdekken en herstellen van het eigen unieke ik. Mijn werkwijze omschrijf ik graag als inspirerend en daadkrachtig. Vanuit een rijke levenservaring en vanuit verbinding ondersteun ik het groeiproces met diverse bewezen methodieken.

 

Kernwoorden bij mijn persoonlijkheid: nuchter, intuïtief, rust, luisteren, humor, respect & vertrouwen

 

Ervaringen

"Anita is echt een zeer kundig, ontspannen en fijn mens wat alle tijd neemt voor de behandeling, kortom een echte aanrader!"

 

"De laagdrempeligheid van de coach sprak zeer aan. De coach is doortastend. Ze komt enthousiast over! De coach gaat de 'confrontatie' niet uit de weg en dit is voor mij erg prettig geweest. Daarbij verliest zij het doel niet uit het oog en stelt gerichte vragen. Dit heb ik als zeer leerzaam ervaren."

 

"Samen met mijn collega's een middag een cursus gehad bij Anita.

Zeer indrukwekkend om dit samen met paarden te doen ( Wat ik als Nuchter Fries niet had gedacht) om als collega's dichter bij elkaar te komen en elkaar beter te begrijpen.

Het is zeker een aanrader. Maar als het vanuit het werk mogelijk is zou ik het iets vaker doen als 1 middag."

Contact

 
 
 
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring (beide vindt u onderaan deze pagina)
 

Laatste nieuws

Mijn nieuwe website online!

8 mei 2018 \\ Nieuws

 

En bij een nieuw logo en een nieuw aanbod hoort natuurlijk ook een nieuwe website.

 

In het verleden had ik voor elk aanbod een eigen website. Maar ik ben gewoon ik, en dat is maar één persoon. Dus wat is dan de meerwaarde van de diverse websites....

 

Na een training positionering bij Chanthal Hagedoorn heb ik opnieuw richting kunnen bepalen. Lees verder..

No Nonsense Coach

 

Waar mens en dier:

  • gezien en gehoord worden
  • zichzelf mogen, kunnen en durven zijn
  • goed zijn zoals ze zijn

 

Met respect en betrokkenheid voor mens en dier begeleid ik bij het (her)ontdekken en herstellen van het eigen unieke ik. No Nonsense, daadkrachtig en inspirerend...

 

 

Algemene gegevens

 

Telefoon: 06-21928764

Adres: Kloosterweg 20, 8741 KB Hartwerd

Mail: anita@nononsensecoach.nl

 

KvK 01102045

BTW NL1918.66.751B01

AGB code 98101166

 

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

 

Copyright No Nonsense Coach