Leiderschap

Leiderschap

 

Herken je dit

Welke kwaliteit kan ik inzetten als leidinggevende? Welke stijl van leidinggeven past bij mij en/of de situatie? Hoe neem ik mijn medewerkers mee in de nieuwe richting? Hoe kan ik goed feedback geven? Waarom lijken medewerkers niet te luisteren?

 

Om goed leiding te kunnen geven heb je veel verschillende kwaliteiten nodig. Vaak zul je heel wat van die kwaliteiten in huis hebben, maar merk je tegelijkertijd dat je ook wel eens iets te kort komt of sommige kwaliteiten meer wilt ontwikkelen. Bijvoorbeeld om meer coachend leiding te geven, anders met conflicten om te gaan en goed feedback te geven of om slecht nieuws- en beoordelingsgesprekken op een goede manier te voeren.

 

Een juiste manier van communiceren is hierbij van groot belang. Communicatie is het met elkaar in verbinding staan van mensen om te overleggen of berichten uit te wisselen. Veel communicatie vind non-verbaal plaats, door middel van gebaren, blikken en lichaamshouding. Onderzoek suggereert dat mensen onbewust meer reageren op lichaamstaal dan op de verbale communicatie

 

Wat doe ik

Aan de hand van oefeningen en opdrachten en het werken met paarden help ik ontdekken welke stijl je hanteert, welke stijl bij je past, en wat het effect is van een verandering in jouw manier van leidinggeven. Door het werken met paarden ga je ervaren welke rol jouw non-verbale communicatie heeft in jouw contacten en kun je oefenen met nieuwe manieren van communiceren.

 

Resultaat

Je krijgt inzicht in je eigen rol en leert om vanuit je kwaliteiten je rol aan te passen aan de situatie om zo je team op de best mogelijke manier te begeleiden. Ook leer je wat het effect is van jou verbale en non-verbale communicatie en krijg je handvaten om ook deze aan te kunnen passen aan de situatie.

Ervaringen

"De paarden hebben me verbaasd, wat een overweldigende ervaring. Dit zou ik iedereen aanbevelen, het te laten gebeuren, kijken wat het je brengt. Voor mij ben je een eye-opener geweest. In mijn beleving 'las' je mij in ons eerste contact. Nu kan ik weer verder."

Contact

 
 
 
 
 

 

No Nonsense Coach

 

Waar mens en dier:

  • gezien en gehoord worden
  • zichzelf mogen, kunnen en durven zijn
  • goed zijn zoals ze zijn

 

Met respect en betrokkenheid voor mens en dier begeleid ik bij het (her)ontdekken en herstellen van het eigen unieke ik. No Nonsense, daadkrachtig en inspirerend...

 

 

Algemene gegevens

 

Telefoon: 06-21928764

Adres: Kloosterweg 20, 8741 KB Hartwerd

Mail: anita@nononsensecoach.nl

 

KvK 01102045

BTW NL1918.66.751B01

AGB code 98101166

 

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

 

Copyright No Nonsense Coach