Behandeling paard

Behandeling paard


Herken je dit?

Je paard loopt niet goed, is onhandelbaar of laat andere (onverklaarbare) lichamelijke klachten of gedragsproblemen zien.


Waar heeft het paard dan last van? 

Na een lichamelijk of psychisch ongemak, kan er bij het paard iets vast komen te zitten in het lichaam (of de geest). Een paard zal niet snel laten zien dat hij niet goed in zijn vel zit, maar het moet er toch uit. Uiteindelijk resulteert dit vaak in lichamelijke klachten of gedragsproblemen.

 

Daarnaast worden paarden ingezet voor diverse doeleinden. Met alle hulpmiddelen van dien: halsters, zadels, bitten, etc. En ondanks dat we allemaal onze uiterste best doen om de hulpmiddelen op de juiste manier te gebruiken, komt het regelmatig voor dat het paard hiervan op enige wijze last ervaart. Ieder paard is uniek en zal dit op zijn eigen wijze laten zien.


Wat doe ik

Een behandeling pakt zowel lichamelijke klachten als gedragsproblemen aan. Door een behandeling wordt het natuurlijke evenwicht in het lichaam en hoofd hersteld. Energie wordt toegevoegd en blokkades en oude trauma’s verwijderd. Het zelfgenezend vermogen wordt weer geactiveerd. Tijdens de behandeling onderzoek ik met mijn handen waar de blokkade zit. Ik scan als het ware het lichaam en behandel waar nodig. 


Resultaat

Het paard is leidend tijdens de behandeling. Het dier bepaalt hoeveel er tot stand gebracht wordt. Zodra het paard laat weten dat het genoeg is, rond ik de behandeling af. 


Na een volledige behandeling mag een paard minstens 3 dagen niet belast of getraind worden (lichamelijk en geestelijk). Dit is om het zelf-genezend vermogen optimaal in staat te stellen het herstel op te pakken.

 

Deze behandelingen kunnen nooit een bezoek aan een dierenarts vervangen. De behandeling kan wel ondersteuning bieden bij medische handelingen (in overleg met de behandelend arts).


Gevolgde opleidingen voor het werken met paarden

In mijn behandeling maak ik gebruik van diverse technieken. Ik heb eerst een basisopleiding CranioSacraal voor paarden gevolgd, met een aantal aanvullende modules waaronder het opsporen van en werken met blokkades en trauma’s. 


Inmiddels heb ik een opleiding tot CranioSacraal therapeut voor paarden afgerond en ben ik in september 2019 gestart met het verdiepingsjaar, waarin ik onder andere opgeleid word tot Guasha therapeut. Ook ben in gestart met de opleiding Acupressuur voor paarden (TCM). Daarnaast heb ik een opleiding tot energetisch therapeut gedaan. In deze opleiding heb ik geleerd te werken met de energiesystemen die zich in ieder levend wezen bevinden.


Ook heb ik een 2 daagse Seminar-Workshop in Beyond Horse Massage: The Masterson Method® gevolgd. Dit is een interactieve methode van lichaamswerk, waarbij je de reacties van het paard op onze aanraking leert herkennen. Hierdoor kun je opgebouwde spanning in het lichaam opsporen die prestaties bij je paard beïnvloeden. In tegenstelling tot andere (traditionele) methoden, maakt deze methode het mogelijk voor het paard om zelf actief deel te nemen in het proces van het loslaten van spanning. Ik doe dit dus samen met het paard.


Toekomst

Mijn missie voor de toekomst is het ontwikkelen van een No Nonsense Methode. Een methode waarin alle kennis en vaardigheden die ik afgelopen jaren heb opgedaan samenkomt. En ik blijf bezig mijn kennis over het behandelen van paarden uit te breiden...   

Ervaringen

''Maar het mag duidelijk zijn... je "moet" wat met die handen''

 

''Ook kan hij weer heerlijk rollen, hier had hij echt moeite mee en het duurde soms wel een kwartier voordat hij eindelijk lag. Nu ligt ie binnen een minuut! Ook tijdens het rijden merk ik verschil, meer energie en gewoon beter in zijn lijf.''

 

''Anita is echt een zeer kundig, ontspannen en fijn mens wat alle tijd neemt voor de behandeling, kortom een echte aanrader!''

Contact

 
 
 
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring (beide vindt u onderaan deze pagina)