Ruiter en paard


Ruiter en paard


Ik begeleid mens en paard om tot een optimale samenwerking te komen. Dat doe ik met zowel persoonlijke begeleiding, trauma- en ontspanningsbehandeling (voor mens en paard) en door trainingen.  


Mijn doel is:  

  • Zorgen dat zowel mens als paard gezien en gehoord worden. 
  • Zowel mens en paard laten ervaren dat ze goed zijn zoals ze zijn

 

Mijn kracht

Ik werk op zowel het fysieke als psychische vlak, met mens en paard. 


Wie begeleid ik?

Mijn begeleiding richt zich vooral op die combinaties waarbij (aanwijsbaar) trauma aanwezig is bij mens en/of paard. Of combinaties die al verschillende dingen hebben geprobeerd om van hun angst af te komen, maar waarbij de angst toch telkens terugkomt. De kans is dan groot dat de oorsprong van de angst dieper gaat dan de aanwijsbare gebeurtenis die de angst 'getriggerd' heeft.


Waar begeleid ik bij?

Zowel mens als paard zijn levende wezens en beide hebben natuurlijke basisbehoeften. Deze vormen de richtlijn in mijn werk.

 

Ik begeleid al een aantal jaren mensen waarvan de basisbehoefte niet (volledig) vervuld is. Dit kan zich uiten in divers gedrag: van een gebrek aan zelfvertrouwen tot angst. Ik zet hierbij mijn kudde paarden in. 

 

In de afgelopen jaren is onze kudde aardig uitgebreid. Het lijkt soms alsof wij precies de paarden met de nodige uitdagingen weten te vinden. Met een portie gezond verstand en door veel anderen te vragen, heb ik eveneens ervaring opgedaan met het trainen en begeleiden van paarden.


Daarnaast kom ik regelmatig met mijn dochter op wedstrijden. Ik begeleid mijn dochter, samen met de instructrice, in haar training. Hier ontdekte ik het effect van samenwerking tussen ruiter en paard. Van hieruit ben ik me verder in paarden gaan verdiepen. 

 

Maak hieronder een keuze en ontdek waar ik jou bij kan helpen:

Ervaringen

"Anita is echt een zeer kundig, ontspannen en fijn mens wat alle tijd neemt voor de behandeling, kortom een echte aanrader!"


"De laagdrempeligheid van de coach sprak zeer aan. De coach is doortastend. Ze komt enthousiast over! De coach gaat de 'confrontatie' niet uit de weg en dit is voor mij erg prettig geweest. Daarbij verliest zij het doel niet uit het oog en stelt gerichte vragen. Dit heb ik als zeer leerzaam ervaren."


"Samen met mijn collega's een middag een cursus gehad bij Anita.

Zeer indrukwekkend om dit samen met paarden te doen ( Wat ik als Nuchter Fries niet had gedacht) om als collega's dichter bij elkaar te komen en elkaar beter te begrijpen.

Het is zeker een aanrader. Maar als het vanuit het werk mogelijk is zou ik het iets vaker doen als 1 middag."

Contact

 
 
 
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring (beide vindt u onderaan deze pagina)