Persoonlijke ontwikkelingPersoonlijke ontwikkeling


Herken je dit:

  • Ben je leidinggevende en dreigen er medewerkers uit te vallen?
  • Is het ziekteverzuimpercentage in je team hoog?
  • Is het tijd voor verandering, maar lijken de mensen stil te staan?
  • Lukt het niet om medewerkers te motiveren?


Thema's die bij mij centraal staan zijn:

     1. Bewustwording: waarom doe ik wat ik doe?

     2. Inzicht: wat voor effect heb ik op anderen?

     3. Ontdekken: wie ben ik en wat wil ik?

     4. Groei: hoe ontwikkel ik me verder? En hoe blijf ik in balans?

 

Wat doe ik

De ontwikkeling van iemands unieke persoonlijkheid begint al vanaf het moment van ontstaan. Vanaf dat moment gebeuren er een heleboel dingen die iemand vormen tot wie hij of zij nu is. Normen, waarden en overtuigingen worden ontwikkeld. Overlevingsmechanismen, manieren van omgaan met dat wat op je pad komt, ontstaan. Dit kan iemand belemmeren om te zijn wie ze willen zijn.


We gaan werken aan het vergroten van zelfkennis, het verkrijgen van inzichten in kwaliteiten en vaardigheden en het ontdekken waar je energie van krijgt en wat energie kost. Tevens gaan we kijken naar de rollen die men nu inzet binnen een team en wat men hierin zou kunnen veranderen om te zorgen dat men met en binnen het team optimaal kan functioneren.


Resultaat

Mensen (her)ontdekken hun eigen vaardigheden en kwaliteiten. Tevens wordt hun basisvertrouwen hersteld. Door op een dieper niveau aan de oorzaak van het ervaren probleem te werken, vermindert de kans op terugval in het oude patroon.


Een verandering wordt op deze wijze steviger verankerd. Mensen weten weer waar ze voor staan en wat ze willen. Een win-win situatie dus, gezonde medewerkers én een gezonde organisatie. Ik werk met diverse bewezen methodieken en desgewenst met inzet van paarden.


Ervaringen

"Ik heb een aantal sessies coachen met paarden gedaan. Anita en de paarden geven me inzicht in waarom ik ben zoals ik ben en hoe ik daar mee om ga maar ook vooral de vraag stellen hoe wil jij er mee omgaan, wat wil je bereiken. Ze werkt vooral vanuit het gevoel. Soms dacht ik wel na een sessie wat moet ik er mee maar het werkt door. Je gaat onbewust echt met je zelf aan de gang. Het is ook gewoon leuk om op deze manier met jezelf bezig te zijn. en daarom ook zo geschikt voor kinderen. spelenderwijs aan je zelf werken. Ik zou zeggen doen! Anita is een leuke, echte, inspirerende vrouw"

Contact