Burn-out & stress


Burn-out & stress


Herken je dit?

Heb je last van concentratieverlies, extreme vermoeidheid, emotionele labiliteit, geheugenproblemen of slaapproblemen? Voel je je leeg en uitgeput? Kun je de druk niet meer aan? Ervaar je lichamelijke spanning?

 

Stress hoort bij het leven, maar niet te lang

Wanneer je te lang gestrest bent, herstelt je lichaam niet meer. Dit kan tot een burn-out en een scala aan bijbehorende klachten leiden. Er kunnen zich verschijnselen voordoen zoals vervreemding ten opzichte van anderen. Er is geen ruimte meer voor bezinning, contact maken, verwerken, stilstaan en genieten.


Voortdurend moeten overleven 

Mensen raken overspannen door een combinatie van factoren (werk, privé en innerlijke factoren) die chronische stress opleveren. Voortdurend de focus leggen op zaken die overwonnen moeten worden, constant moeten overleven, de lat te hoog leggen en absoluut niet mogen falen.

 

Wat doe ik?

Bij een burn-out werken we aan de vragen: 'wie ben ik?' en 'wat wil ik?' Daarnaast werken we aan het vergroten van jouw zelfvertrouwen en weerbaarheid. En we werken aan ontspanning en balans. Dat doe ik met behulp van diverse methodieken. 


De manier waarop je de wereld ervaart, heeft te maken met wie je bent en hoe je opgegroeid. Welke normen en waarden zijn voor jou belangrijk? En van welke systemen maak jij onderdeel uit? (gezin, vrienden, werk, etc.) 


Resultaat

Door te ontdekken wie je bent en wat je echt wil, door je triggers te leren herkennen en door je bewust te worden waarom je doet wat je doet, kom je weer dichter bij je kern. Je staat steviger in je kracht en je leert op jezelf te vertrouwen. Hierdoor verklein je de kans op het opnieuw oplopen van een burn-out. Je leert erdoor beter met stress omgaan. 


Werkwijze

Individueel